skip to Main Content

Edició:
2020

AMPA que el presenta:
AMPA Escola Saltells

Població:
Cerdanyola del Vallès

Modalitat:
Transformem la societat

Breu descripció del projecte:

La fundació Catalonia, l’Ampa i l’escola conjuntament, vam oferir uns tallers d’inclusió social, en els quals membres de la fundació Catalonia, amb diferents discapacitats intel·lectuals juntament amb alumnes, famílies i professorat interactuaven en tallers d’aprenentatge musical i sensorial. Segons el cicle, els infants participaven en un taller de percussió, plens de ritmes e Instruments o tallers d’ampolles sensorials, en els quals elaboraven unes ampolles plenes d’imaginació, confeti i color. A l’inici de cada taller, els integrants de la fundació Catalonia, feien una petita introducció en la qual parlaven de si mateixos, d’obstacles, d’èxits aconseguits i de la importància de sentir-se i en convivència amb la societat.

Pressupost:

Vam gastar un total de vuitanta-set euros amb noranta quatre cèntims.

Obstacles a vèncer:

Integrar dins de l’horari lectiu els tallers, d’aquesta manera afavoríem la participació de tots els alumnes, molts mestres i famílies.
Crear uns tallers motivadors pels alumnes i la seva implicació en les activitats proposades.

Col·laboradors:

Direcció, Professorat, Famílies, Infants i joves, Entitats locals

Delegació:

Barcelona

Paraules Clau:

No tothom es igual, però tots som especials i importants.

Nivell Educatiu:

Infantil i primària

Valors clau:

Respecte als altres.
Empatia.
Treball en equip.
Diversitat.

Materials necessaris:

Ampolles Sensorials seques i liquides:
Ampolles petites de plàstic, purpurina, sorra de colors, llenties, macarrons, pedretes de colors, confeti, plomes,botons, canyetes de colors, avaloris, cola i colorant alimentari.
Pel taller de percussió Catalonia va portar els Instruments musicals necessaris.

Necessitats ateses:

La principal de les necessitats que dóna resposta aquest projecte, és la inclusió social de persones amb discapacitats. També amb les activitats realitzades vam aconseguir crear un espai de treball conjunt, que va permetre que els infants coneguessin de primera mà l’esforç dels discapacitats per vèncer situacions quotidianes. Aquest coneixement transforma als participants en persones mes empàtiques, una qualitat molt necessària.

Persones necessàries:

Per part de l’Ampa, en tots els tallers va anar un representant.
Per part de l’escola, hi havia els tutors de la classe i si era necessari un professor de suport, també vam sol·licitar voluntaris entre les famílies dels alumnes.
Per part de Catalonia, vam participar diversos membres de l’associació.

Objectius:

Fer consciència als infants que vivim a una societat amb persones diverses, persones que poden semblar diferents, que tenen necessitats especials, que s’esforcen diàriament per sentir-se integrades i de les quals hi ha molt aprendre.

Període d’execució:

Data inici periode d’execució: 08/04/2019
Data final periode d’execució: 16/05/2019

Destinataris:

Va dirigit als alumnes de l’escola, a les seves famílies, equip docent i als integrants de Catalonia que van participar.

DADES PERSONA DE CONTACTE:

AMPA:
AMPA Escola Saltells

Correu electrònic de contacte:
directiva@ampasaltells.org

TALLERS INCLUSIUS
Back To Top