skip to Main Content

Edició:
2022

AFA que el presenta:
AFA Escola la Llacuna del Poblenou

Població:
Barcelona

Modalitat:
Tothom a l’AFA

Breu descripció del projecte:
El curs 2020/2021 la colla de Tabalers i Geganters vam decidir actuar amb resiliència i transmetre així un missatge d’esperança i d’ànim cap a la comunitat educativa davant la COVID-19, sent una de les úniques colles en assajar durant aquest curs complint amb totes les mesures i normatives instaurades a cada moment.
El nostre assoliment inicial va ser reflotar la colla, ja que es va veure greument afectada amb la pandèmia, aconseguint una gran cohesió multicultural dintre de la colla, on tenim representades les cultures catalana, asturiana, madrilenya, anglesa, veneçolana, colombiana, brasilera, argentina i mexicana. I una altra cosa molt important, una colla paritària (a adults 53% dones i 47% homes).
Durant el curs, ens vam vincular (i encara seguim) al moviment de la revolta escolar en defensa d’uns entorns escolars segurs i pacificats i menys contaminants pels infants. Hem participat a tots els talls de carrer convocats per la Comissió de Sostenibilitat, aportant amb el nostre ritme un caire festiu a la reivindicació aconseguint un gran seguiment de les famílies, cosa impactant després de tantes restriccions com havíem patit.
També vam donar el nostre suport a la Plataforma per l’Educació Pública del Poblenou, sent la única AFA que ens vam unir a la concentració convocada amb el lema “Les famílies del Poblenou seguim dient prou improvisació”.
Amb tot això, vam aconseguir un procés de dinamització cultural que va donar la possibilitat a totes les famílies de participar als diferents actes i aconseguir cohesionar, ja no només als nens i nenes, adults i cultures que vam composar la colla, si no amb la resta de famílies de l’escola i amb la resta del barri, donant visibilitat a una AFA viva i diversa i en defensa d’una educació pública de qualitat, segura i lliure de contaminació.

Pressupost:
400€

Obstacles a vèncer:
Reparacions d’instruments.
Indecisió de la gent d’assistir a activitats i esdeveniments concorreguts.
Compliment de les mesures sanitàries en una activitat multitudinària.

Col·laboradores:
Famílies, Infants i joves, Entitats locals, Administració pública, Altres

 

Àrea territorial:
Barcelona ciutat

Paraules Clau:
Unió, compromís, cultura, optimisme, drets, igualtat

 

Nivell Educatiu:
Infantil i primària

Valors clau:
Colla compromesa amb les iniciatives de defenses socials i educatives, que promou l’optimisme i promou l’igualtat entre gèneres, edats i cultures.

 

Materials necessaris:
Instruments musicals

Necessitats ateses:
Lloc de trobada musical i cultural per les famílies.
Entorn pacificat al voltant de l’Escola i assegurar als nostres infants una educació pública de qualitat.

Persones necessàries:
Músics (tant adults com nens)
Voluntaris per controlar les mesures de seguretat
Guàrdia urbana

Objectius:
Tot i els efectes que la pandèmia estava (i està causant), reflotar la colla i col·laborar en la defensa d’una educació pública de qualitat i segura pels nostres infants, reclamant la fi de la improvisació per part de l’administració en temes tant importants com la inclusió, el personal de suport per les necessitats educatives o la segregació.
També, fer que la gent tingués uns moments de distracció i transmetre el missatge de què tots junts, independentment del gènere, edat o origen, continuàvem tenint molta força junts després de tot el viscut.

Període d’execució:
-Data inici període d’execució: 14/09/2020
-Data final període d’execució: 22/06/2021

Destinatàries:
Famílies
Administració Pública

Més informació:
Descarrega el material annex.

El Ressorgiment De La Colla
Back To Top