skip to Main Content

Edició:
2022

AFA que el presenta:
Institut Escola Mossèn Cinto

Població:
Folgueroles

Modalitat:
Fem xarxa per la qualitat educativa

Breu descripció del projecte:
El pati de l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles requeria d’una reflexió sobre els espais de joc, de trobada i d’aprenentatge que hi poden haver en l’espai exterior escolar. Amb la incorporació de la última junta de l’AFA es va valorar molt positivament la creació d’una comissió de patis encarregada d’impulsar la renovació dels espais exteriors de l’escola.
Juntament amb la col·laboració de les entitats municipals, el claustre de l’escola i les famílies, s’han pogut portar a terme les diferents accions incloses en aquest projecte.

Pressupost:
Entre els cursos 2019, 2020 i 2021 hem aconseguit 7.700 aprox per gastar amb el projecte El pati que volem. Ha sigut possibles gràcies a la recerca de subvencions municipals, a les quotes d’AFA que es cobren anualment a les famílies i alguna aportació econòmica per part de l’IE.

Obstacles a vèncer:
L’obtenció de recursos econòmics i/o conseqüentment l’obtenció de recursos materials han estat una constant, i això ha fet que no poguéssim aconseguir tot allò que ens proposàvem.
La normativa present en cada moment sobre la Covid19 també ha estat un obstacle, ja que no hem pogut fer grans jornades de treball amb les famílies, aconseguint així la seva participació i fent el projecte més gran entre totes les famílies.

Col·laboradores:
Direcció, Professorat, Famílies, Infants i joves, Entitats locals, Administració pública

Àrea territorial:
Pirineus Orientals

Paraules Clau:
El pati que volem

Nivell Educatiu:
Institut Escola

Valors clau:
El treball en equip entre AFA, entitats, escola, famílies i voluntaris. A més a més, l’escolta activa de les necessitats de l’alumnat.

Materials necessaris:
Tot tipus de material reciclat (bobines, palets, llistons, troncs d’arbres…), material de nova construcció (fusta, pals, ferreteria, pintura… ); i material natural i viu (vímet), material lúdic (pales, galledes…).

Necessitats ateses:
Cobreix la necessitat de millora i reflexió dels espais de joc exteriors de l’IE Mossèn Cinto.

Persones necessàries:
Brigada municipal, equip directiu, membres de l’AFA, famílies, alumnes i Ajuntament.

Objectius:
Donar una reflexió a l’espai exterior de l’IE Mossèn Cinto i millorar les possibilitats de joc que hi tenen cabuda. Aconseguint així un espai per a tothom on es fomenti el joc, les relacions, les emocions, etc.

Període d’execució:
-Data inici període d’execució: 13/09/2019
-Data final període d’execució: 01/12/2021

Destinatàries:
A tot l’alumnat de l’IE Mossèn Cinto, als joves dels municipis del voltant, i als usuaris de casals d’estiu, casals de Nadal…

Més informació:
Descarrega el material annex.

El Pati Que Volem
Back To Top