skip to Main Content

Edició:
2018

AMPA que el presenta:
AMPA Espígol de Gerb

Població:
GERB (Os de Balaguer)

Modalitat:
AMPA Solidària

Breu descripció del projecte:

Molts dies abans del dia de la fira, els nens i nenes dels cursos més grans comencen a participar activament en la fabricació dels productes que posaran a la venda a la paradeta. Posen en evidència les seves millors dots artesanals teixint fundes de mòbils amb llana i elaborant sabó de casa en totes les seves varietats. El dia de la fira els nens encarregats de la paradeta han de saber atendre a la clientela: vendre el producte, resoldre preguntes que els puguin formular i tornar canvi correctament. La parada de l’AMPA tampoc es queda enrere, oferim plantes, fruita i samarretes. La paradeta del nens i nenes és que abans acaba venent els seus productes, i amb un somriure a la cara tanquen la capseta dels diners i continuen gaudint de la fira i dels seus espectacles.

Pressupost:

Paradeta del col·legi: 44 euros paradeta de l’AMPA: 260 euros

Obstacles a vèncer:

vergonya, mandra, perfecció

Col·laboradors:

Direcció
professorat
entitats locals
administració pública
famílies del centre
altres

Delegació:

Lleida

Paraules Clau:

cooperació local, participació, atenció al públic, implicació

Nivell Educatiu:

Primària

Valors clau:

cohesió, pertànyer, implicació, esforç, mandra, gaudir, recaptació

Materials necessaris:

per al sabó: sosa càustica, aigua destil·lada, oli, essència de lavanda i motlles
per a les fundes de mòbils: llanes i botons
paradeta de l’AMPA: plantes, maduixes, nata, toppings, gots i escuradents

Necessitats atesses:

Aquest projecte dóna una visió als nens ja que estan a l’altre costat de la paradeta, venen els productes a familiars i amics i els estimulen a que els comprin. Veuen que si s’esforcen a fer els articles que venen més atractius i més ben acabats, és més fàcil de vendre’ls, així veuen com l’esforç de tants dies es converteix amb la satisfacció de la venda.

Persones necessàries:

nens i nenes dels cursos superiors, professorat i membres de l’AMPA

Objectius:

La Fira és un esdeveniment que es va endegar l’any 2016 i ja forma part de l’agenda cultural del poble rural, on totes les entitats hi tenen cabuda. Tots els gerpolins, ja sigui en una activitat o una altra hi participem. No podrien ser menys els nens i nenes de l’escola i els seus professors, amb la seva paradeta de productes que han elaborat amb tanta il·lusió, al costat de la paradeta de l’AMPA. Junts col·laborem a tirar endavant la iniciativa que té tota la intenció de projectar-se en el temps. És important conèixer la sensació de formar part d’un projecte que va més enllà de l’àmbit de l’escola, és a nivell municipal i on rebem gent de tota la comarca. Totes les entitats de poble participen de forma activa: els brazers, els joves, l’associació de dones, l’ajuntament i tots els artesans que s’apunten llueixen i posen a la venda els seus millors productes artesanals, i ja des de bon matí ens estimulem i ajudem mútuament per a que la fira sigui un èxit i ens aporti força beneficis, sobretot a nivell educatiu.

El nostre projecte fa cohesió social amb el poble rural. És un poble petit en què tots ens coneixem i ajudem com una gran família. Aquest projecte reforça aquesta relació i afavoreix la integració de totes les entitats sota un mateix interès. Els nens aprenen l’esforç que té una preparació llarga, que ocupa les hores de manualitats amb molta il·lusió i perfecció per posar-ho a la venda i traduir aquest esforç amb beneficis simbòlics amb els que posar valor a les coses ben fetes i amb equip.

Període d’execució:

02/01/2017 a 02/04/2017

Destinataris:

Els nens i nenes del curs superior de l’escola, com a firaires, ofereixen els seus productes a la clientela que són gent de tota la comarca.

DADES PERSONA DE CONTACTE:

AMPA:
AMPA Espígol de Gerb

Back To Top