skip to Main Content

Edició:
2017

AMPA que el presenta:
AMPA CEIP Escola Arrels dels Alamús

Població:
Els Alamús (Segrià)

Modalitat:
Fem xarxa per l’Èxit escolar

Breu descripció del projecte:

La idea sorgeix a partir d’un intercanvi pedagògic de l’escola amb les escoles d’Educació infantil a Berlín, on l’ajuntament ha dividit la ciutat en Km2 i identifica quines necessitats educatives hi ha en cada un d’ells i el posterior treball en xarxa de les diferents institucuions que habiten i donen servei en cadascuna d’aquestes àrees.

Doncs nosaltres hem volgut fer això a petita escala en el nostre poble.
Ens hem reunit amb els principals agents de participació activa; ajuntament, escola, escola bressol, associacions, AMPA.. i fent una pluja d’idees hem arribat a la conclusió que és escencial l’educació també fora de l’ambit escolar i d’aquí en surt el projecte: EDUQUEM EN XARXA.

On entre tots portem a terme activitas durant l’any per enriquir l’educació dels nostre fills a través de tallers, xerrades, activitats…

Pressupost:

Sense pressupost,. Solament en alguna de les acitvitats s’ha pagat 2€ pel material del la mateixa els nens inscrits.

Obstacles a vèncer:

No tenim pressupots , tot ha de ser gràcies a la voluntat de treballs dels més implicats.

La difusió a tots els veïns perquè la participació fos més activa

Col·laboradors:

Direcció
professorat
entitats locals
famílies del centre
Delegació: Lleida

Delegació:

Lleida

Paraules Clau:

Xarxa, aprenentatge multiedad i interespecífic, cooperació local, tallers.

Valors clau:

Intereducativa, complicitat i cooperació amb tots els altres.

És un projecte d’un poble molt petit però amb gent molt GRAN, capaç d’implicar-se i perdre el seu temps per dedicar-lo als altres sense cap ànim de lucre. Perquè no tenim diners però tenim mols ganes.

Entre tots els que hi participem ajudem als nostres fills a millorar cada dia, a conviu-re amb persones diferents , a valorar allò que tenim a l’abast i a lluitar per allò què desitgem.

Ens ho hem passa molt bé, ells han disfrutat en totes les activitat i el més importat, noslatres també hem après.

La conclusió en què hem arribat és què hem fet una BONA EDUCACIÓ EN XARXA

Materials necessaris:

Lloc, Material per tallers i manualitats de diferents activitats dutes a terma al llerg del curs

Necessitats atesses:

Després de fer una enquesta a totes les famílies de l’escola per tal de saber quines inquietuds, propostes tenes envers el Projecte Eduquem en Xarxa, surt com a principal focus de treball la posada en marxa unes” activitats-ludoteca” adreçades als infants de la localitat fora de l’horari lectiu.

Tots els divendres a la tarda, l’ajuntament ens cedeix un espai on podem realitzar el diversos tallers què em fet i també poder jugar.

Alguns exemples són: Taller de cuina oer la Diabetes, Mural de benvinguda als Reis Mags d’orient, Taller de postres sense sucre, Taller d’ous pintats de Pasqua, Taller per decorar el teatre de tilelles que han fet els pares.

Altres activitats: Contacontes amb l’associació de Dones, Representació de la Llegenda de St jordi amb titelles, Visita guiada a l’església amb el cosell parroquial, Masterclass de Country amb l’associació, Carnaval amb el jovent.

I filament les nenes De 6è ens van acomidar el curs amb una obra de teatre feta per ells i en la què participaven tots els nens voluntàris del poble.

Persones necessàries:

Per les activitats de la ludoteca vàrem participar els pares i mares de l’escola.
Tb hi ha participat altres associacions com: dones, padrins, del cosell parroquial…

Objectius:

  1. Sensibilitzar les famílies i la resta de la comunitat sobre el valor del treball en xarxa amb finalitats educatives dins de la nostra localitat.
  2. Promoure actuacions en l’àmbit comunitari que facilitin la implicació de les famílies, l’escola, les institucions, les associacions, els i les professionals, en el procés educatiu dels nens i nenes de la localitat.
  3. Fomentar l’educació dels nens i nenes més enllà de l’àmbit escolar.

Període d’execució:

01/09/2015 a 16/12/2016

Destinataris:

A tots els nens i nenes de l’escola i escola bressol com els primers implicats, però també a tot el conjunt dels habitants del poble perquè tots hem aprés una mica.

DADES PERSONA DE CONTACTE:

AMPA:
CEIP Escola Arrels dels Alamús

Back To Top