skip to Main Content

Edició:
2017

AMPA que el presenta:
AFA LA LLACUNA

Població:
Barcelona

Modalitat:
AMPA Solidària

Breu descripció del projecte:

Des de la Comissió de Menjador de l’AFA va sorgir la inquietud de poder aprofitar els excedents de menjar de la nostra escola. La comissió es va posar en contacte amb l’escola i l’empresa que gestiona el menjador per tal de trobar una solució conjunta. Va resultar complicat, ja que al tractar-se de menjar s’havia de garantir el bon estat i conservació dels productes. Finalment s’aconsegueix un conveni amb la ONG Menjar Sense Fronteres que s’encarregarà de la distribució en condicions segures dels aliments. L’AFA, l’escola i l’empresa encarregada del menjador (Ziga-Zaga) comprem a parts iguals un congelador. L

a idea és que tot l’excedent es guardarà en uns tapers (que aporta la ONG) en el nou congelador i cada cop que aquest està ple la ONG s’encarrega de venir amb un vehicle refrigerat i ho recull per distribuir.

No es tracta només de reaprofitar els aliments sinó també de conscienciar als nostres alumnes del menjar que sobra cada dia a l’escola.

Pressupost:

633€ per la compra del congelador que s’han pagat per parts iguals entre l’AFA, l’Escola i l’empresa del menjador.

Obstacles a vèncer:

Coordinar l’AFA, l’escola, l’empresa de menjador i l’ONG i mantenir els aliments en bon estat en tot el procés creant protocols per garantir-ho.

Col·laboradors:

Direcció
professorat
entitats locals
famílies del centre
altres

Delegació:

Barcelona Ciutat

Paraules Clau:

Compartir el menjar, reduir la pobresa, conscienciar sobre el malbaratament alimentari, treball en xarxa, recollida d’aliments

Valors clau:

Compartir i ser solidaris. Fomentar l’aprofitament de recursos alimentaris, el treball en xarxa, reduir la situació de pobresa de la ciutat de Barcelona i tranmetre aquests valors als nostres alumnes.

Materials necessaris:

Congelador d’aliments

Necessitats atesses:

Reaprofitar els excedents alimentaris de l’escola

Persones necessàries:

El projecte el desenvolupa l’AFA i es requereix la direcció de l’escola, l’empresa que gestiona el menjador i l’ONG. Per desenvolupar-ho l’equip de la cuina de l’escola s’encarrega de l’emmagatzematge dels aliments en tapers al congelador i el personal de l’ONG el passa a recollir.

Objectius:

Recollir els aliments sobrants del menjador de la nostra escola, emmagatzemar-los i entregar-los a una organització sense ànim de lucre que s’encarrega de distribuir-los entre aquelles persones que ho necessitin. Es tracta de posar el nostre granet de sorra en la protecció universal a l’alimentació dels ciutadans de Barcelona en situació de pobresa i contribuir a reduir el malbaratament alimentari al mateix temps que donem aquests valors als nostres fills.

Període d’execució:

10/10/2015 a 31/12/2018

Destinataris:

Totes aquelles persones que reben el menjar excedent de l’escola i els nostres alumnes que aprenen tots aquests valors

DADES PERSONA DE CONTACTE:

AMPA:
AFA LA LLACUNA

Back To Top