skip to Main Content
miniatura youtube

Gairebé una vuitantena d’AFA han participat en aquesta edició dels premis que s’han hagut de reinventar novament per la pandèmia i que han estat més participatius que mai.

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), hem reconegut aquest dissabte 17 d’abril i a través de les xarxes socials, a les AFA guanyadores de la 9ª Edició dels Premis aFFaC,

Inicialment, la gala s’havia de celebrar a Girona amb un aforament reduït i només amb la presència de les AFA finalistes i amb una emissió en directe per streaming. Amb les noves restriccions de mobilitat publicades pel Procicat, vam decidir cancel·lar la cerimònia (presencial) d’entrega dels premis per segon any consecutiu. Per aquest motiu, des de l’aFFac vam optar per desvetllar els projectes guanyadors a través de diversos continguts  digitals publicats a les nostres xarxes socials. Uns vídeos explicatius a càrrec de cadascuna de les AFA finalistes, on ens expliquen els projectes amb els quals s’han presentat en aquesta nova edició dels premis aFFaC.

Prèviament a aquesta publicació però, la presidenta de l’aFFaC, Belén Tascón, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a tots els finalistes i reiterar l’enhorabona a les gairebé 80 AFA que s’han presentat aquest any i que han compartit amb nosaltres les seves iniciatives. Destacar també l’alta participació en el vot popular ja que s’han registrat fins a 27.977 vots que han estat els determinants per decidir els projectes guanyadors en cada categoria d’entre tots els finalistes seleccionats anteriorment pel jurat.

Les AFA guanyadores en cadascuna de les tres categories han estat:

 • 1r premi Tothom a l’AFA: AFA Fructós Gelabert de Barcelona amb el projecte “Fuig, fuig, fuig”.
 • 1r premi Transformem la societat: AFA Paco Candel de l’Hospitalet de Llobregat amb el projecte “Des de l’AFA coeduquem”.
 • 1r premi Fem xarxa per la qualitat educativa: AFA Cossetània de Vilanova i la Geltrú amb el projecte “Biblioteca escolar”.

Relació de projectes i AFA guanyadores dels Premis aFFaC 2021:

Categoria Tothom a l’AFA:

 • 1r premi: AFA Fructuós Gelabert de Barcelona amb el projecte “Fuig, fuig, fuig”.
 • 2n premi: AFA Mar Nova de Premià de Mar amb el projecte “Xerrades i tallers enfocats a la criança”.
 • 3r premi: AFA Escola Pau Casals d’El Vendrell amb el projecte “Extraescolar”.
 • Finalista: AFA Escola Miralletes de Barcelona amb el projecte “Sempre a prop”.
 • Finalista: AMPA Escola Xoriguer de Centelles amb el projecte “Mengem com a casa”.

Categoria Transformem la societat:

 • 1r premi: AFA Paco Candel de l’Hospitalet de Llobregat amb el projecte “Des de l’AFA coeduquem”.
 • 2n premi: AFA J.Baltà i Elias de Vilafranca del Penedès amb el projecte “Comissió Inclusió”.
 • 3r premi: AFA Ferrer i Guàrdia de Granollers amb el projecte “Festival de cinema a l’escola”.
 • Finalista: AFA Dolors Monserdà Santapau de Barcelona amb el projecte “Creació de la comissió de convivència”.
 • Finalista: AFA Jaume Balmes i AFA Manuel Carrasco i Formiguera de Sant Feliu de Codines amb el projecte “Coeducació a Sant Feliu de Codines”.

Categoria Fem xarxa per la qualitat educativa:

 • 1r premi: AFA Cossetània de Vilanova i la Geltrú amb el projecte “Biblioteca escolar”.
 • 2n premi: AFA Ausiàs March de l’Hospitalet de Llobregat amb el projecte “Redissenyem el pati de l’escola”.
 • 3r premi: AFA Salvador Espriu de Sant Feliu de Llobregat amb el projecte “Procés participatiu PatiEspriu”.
 • Finalista: AFA Mar Nova de Premià de Mar amb el projecte “Obrim portes”.
 • Finalista: AFA 25 de setembre de Rubí amb el projecte “Cap infant desconnectat durant el confinament”.

Afegir que cadascuna d’aquestes AFA finalistes s’endurà un premi en metàl·lic valorat en 500, 400 i 300 euros repartits entre els tres primers i un guardó de reconeixement i per la resta de finalistes, un premi metàl·lic de 100 euros i un diploma de reconeixement.

Altres reconeixements:

Els premis aFFaC també volen premiar entitats que col·laboren amb nosaltres fent possible la nostra feina i mitjans de comunicació que contribueixen a donar veu a les famílies en la seva tasca informativa.

Aquest any, el premi a l’entitat amiga se l’ha endut la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, una entitat social que treballa, des de 2004 a Catalunya, per la defenda del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i migrades. I en la categoria de mitjà amic hem volgut reconèixer la tasca d’un mitjà de comunicació local del Garraf, Canal Blau (Televisió i Ràdio) que durant aquests últims anys ha treballat perquè la veu de les famílies sigui escoltada en diverses ocasions.

Per acabar, també volem agrair el patrocini d’Arç Cooperativa per haver-nos ajudat a fer possible aquesta 9a Edició dels Premis aFFaC 2021 i treballar colze amb colze amb una entitat transformador i  responsable com aquesta.

Finalment, només ens queda felicitar a totes les AFA participants per la feina feta i motivar a les mateixes i de noves a seguir en aquest camí per la lluita i millora de l’educació pública a les escoles i encoratjar-vos a continuar treballant amb d’altres projectes per trobar-nos en els següents premis aFFaC 2022.

Comparteix!

Back To Top