skip to Main Content
sense-imatge
  • Per primera vegada, els premis se celebren fóra de Barcelona amb la finalitat de descentralitzar l’acte i reconèixer la participació de les associacions de famílies de tots els territoris
  • En aquesta 7a edició s’han presentat més d’un centenar de projectes de 85 AMPA/AFA de 29 comarques diferents

Barcelona, 29 de març 2019
La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, celebra demà dissabte 30 de març, a les 17.30h, l’acte de lliurament dels Premis FaPaC que anualment organitza per reconèixer les accions educatives i participatives que fan les AMPA/AFA associades. Amb la finalitat de descentralitzar l’esdeveniment i reconèixer la tasca que fan les associacions de famílies d’arreu de tota Catalunya, l’acte es farà per primera vegada fóra de Barcelona i a la ciutat de Lleida, al Teatre Municipal de l’Escorxador.

En aquesta 7a edició han concursat 107 projectes de 85 AMPA/AFA de 29 comarques, dels quals 25 projectes han estat de la província de Lleida. De tots els projectes, 93 han estat d’AMPA/AFA d’escoles de primària, 7 d’instituts, 6 de llars d’infants i 1 d’un institut escola.

Durant l’acte, que serà conduït per la periodista lleidatana Mariví Chacón, es coneixeran les associacions guanyadores després del procés de votació popular, on s’han comptabilitzat més de 5.200 votacions, a les 15 iniciatives finalistes. Aquests projectes finalistes han estat seleccionats per un jurat d’experts format per Dolors Camats, ex diputada al Parlament de Catalunya; Carles Benito, vocal de la Junta Directiva de la FaPaC; Núria Muñoz, vocal de la Junta Directiva de la FaPaC; M. Jesús Larios, adjunta per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents del Síndic de Greuges; i Mònica Rodríguez, membre de l’AFA Sant Llatzer, guanyadora de l’edició 2018.

Els guardons contemplen tres categories per premiar iniciatives que promouen la participació, la transformació social i la qualitat educativa:

  • Premi Tothom a l’AMPA/AFA, a l’experiència que promogui la participació associativa de totes les famílies dels centres educatius.
  • Premi Transformem la societat, a l’experiència que incideixi en canvis en la societat.
  • Premi Fem xarxa per la qualitat educativa, a la iniciativa que tingui com a objectiu la millora de la qualitat educativa de l’alumnat aprofitant el treball en xarxa dels i les diferents membres de la comunitat educativa.

Al llarg de l’acte, on es preveu una assistència de més d’un centenar de persones, també es reconeixerà el mitjà de comunicació Social.cat i l’entitat de la societat civil Espai Contrabandos per la seva tasca en suport a l’activitat de les AMPA/AFA i l’educació. També es comptarà amb les actuacions del compositor Jaume Tugores i de la rapsoda Alba Mascarella.

Dia: Dissabte 30 de març
Hora: 17.30H
Lloc: Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida, Sala 2
Direcció: Carrer Lluís Companys, s/n.

Comparteix!

Back To Top